Snart är den här Curobladet nr 7

Nu har den gått för tryckning men ni kan redan nu se den här

Curobladet nr 7

Klicka på länken ovan.

Tack för den fina Jultavlan vi fått.

Stort tack till alla barn och föräldrar samt Jeanette på Akademiska Sjukhuset i Uppsala för den fina Jultavlan.

Vi passar på att tillönska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Då tänder vi årets Julgran

Med stor glädje och tillförsikt så tänder vi ännu en gång vår Julgran.

Att ännu ett år få sprida glädje och trygghet på alla dessa sjukhus runt om i landet är fantastiskt.

Med era bidrag har vi planerat fortsätta 2022 med att ge ännu större resurser till nästan alla enheter.

Barnrättspiloterna i Västerås samt Skandionkliniken i Uppsala får bidrag för sin verksamhet, Lekterapin i Falun och Målarverkstan får extra medel till barnen och deras familjemedlemmar. BCF Rosa på Gotland får medel att ordna rekreationsaktivitet för sina medlemmar.

Vi önskar er alla en underbar avslutning på året, var försiktiga och skänk en tanke till alla sjuka och ensamma runt om i världen.

 

Curos planering för 2022

Det är med stor glädje och tillförsikt vi nu gjort en prognos för hur vi ska fortsätta vår viktiga verksamhet 2022. Med våra bidragsgivares fortsatta stöd gör vi nu bedömningen att vi kan fortsätta stödja och hjälpa alla Clown och Målarverksamheter runt om i landet som vi gett bidrag till under många år även under 2022. Vi har inga fonderade medel utan de bidrag som kommer in ska användas så snart som möjligt. Behoven är stora och att lägga pengar på banken är inte rätt mot alla de som så väl behöver hjälp nu. Med er hjälp och stöd kan vi fortsätta göra stor skillnad för de cancerdrabbade.

 

Stort tack till Golfgänget Bling

Tack för den fina årliga insamlingen till förmån för de cancerdrabbade.

Vi behöver din hjälp för att kunna fortsätta alla dessa viktiga verksamheter även under 2022.

Varje år i början av november planerar vi in våra stöd till verksamheter under nästkommande år. Clown och Målarverksamheter behöver ha lång framförhållning på vilka resurser de kommer att ha framöver för att kunna planera sitt viktiga arbete på sjukhusen. Curo gör en prognos på vår insamling och att vi med era bidrag kan kunna ge dem resurser till att fortsätta sitt arbete. Vi planerar att Clown och Målarverksamheterna ska fortsätta även under 2022 på alla de 21 sjukhus vi stöttar idag. Förutom detta så har vi för 8:e året i rad kunnat ge bidrag till alla privatpersoner som sökt bidrag och uppfyllt ansökningskraven. Curo har under året även gett stöd till BCF Rosa på Gotland och vi delar ut Biobiljetter till barn och deras anhöriga på Akademiska sjukhuset och Skandeonkliniken i Uppsala. Under senare delen av detta år har även rehabiliteringsresorna till Tervis Spa i Estland kommit igång igen vilket vi är mycket glada för då det uppskattas enormt av våra bidragstagare. Curo fonderar inga medel utan det som kommer in ska användas så snabbt som möjligt. Behoven av hjälp är stort och kan inte vänta.
 
Kulturhalsan på Instagram
Idag fick vi trevligt besök från Curo Riksföreningen för Cancersjuka. De kom med tårta och en mängd biobiljetter som skall delas ut till alla superhjältar!❤️Vi är oerhört tacksamma för det fina stöd vi fått från Curo under alla år som gjort det möjligt att fortsätta med Målarverkstan 🙏❤️

Idag firar vi vår käre medarbetare Johnny

Idag firar vi att Johnny jobbat 25 år för vår förening. Ett Jättestort tack till dig för allt fint arbete du gjort under alla dessa år.

Johnny arbetar med insamling och haft flera olika styrelseuppdrag genom åren. Under dessa år har han samlat in nästa 30 miljoner kronor till förmån för de cancerdrabbade vilket är helt fantastisk. Det är en ynnest för Curo att ha så lojal och engagerad personal och en förutsättning för en ideell förening vars syfte är att hjälp andra. Än en gång stort tack till dig Johnny!

Äntligen kom vår efterlängtade almanackan för 2022

Klicka på bilden om du vill se hela almanackan. Bilderna är som vanligt gjorda av barnen på sjukhus runt om i landet.

Vi skickar ut dessa underbara Almanackor till alla bidragsgivare som så önskar som ett litet tack.

Curo önskar er en underbar Midsommar

Nilam_Alstrom_Svanar.png - 5.18 MB

Curo önskar er alla en underbar Midsommar!

Vi är nu inne på vårt 27:e insamlingsår och är så tacksamma för att kunna fortsätta stötta och hjälpa de cancerdrabbade runt om i landet.

Vi har idag mottagit den 17.000:e ansökningen vilket visar det enorma behovet av hjälp som fortfarande finns.

Alla rehabiliteringshem vi använder oss av i Sverige har fungerat utmärkt under Pandemin. Vi har dock ett 30-tal bidragstagare som fått vänta på att få åka på sina rehabiliteringsresor till Estland och Polen på grund av restriktioner i samband med Pandemin. Till stor glädje så börjar flera av våra samarbetspartners att komma igång igen med sina resor och vi hoppas att det under sensommaren och hösten ska bli möjligt att alla kan få sina efterlängtade rehabiliteringsvistelser de så väl behöver.

Vi önskar er alla en underbar Midsommarafton och en härlig sommar.

Den vackra bilden är målas av Nilam som tyvärr inte längre finns med oss.

Kallelse till Årsmöte 2021

Kallelse till Årsmöte 2021.

Föreningen kallar till årsmöte torsdag den 20 maj 2021 kl 12.00 vid Dukvägen 16. Pga Pandemin hålls mötet på gården mellan husen

Vi måste ha din anmälan om deltagande senast den 14 maj.

Med brev till: Curo, Hasselvägen 19, 19533 Märsta

Med e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OBS! När du kontaktar Curo, skriv ditt namn och adress och telefonnummer

 

Enligt föreningens stadgar skall följande ärenden behandlas:

1. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet

2. Val av justeringsmän

3. Årsberättelse

4. Revisionsberättelse

5. Fråga om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen

6. Val av ordförande och sekreterare

7. Val av styrelseledamöter 1-3 stycken och val av suppleant/er

8. Val av revisor

9. Val av valberedning

10. Bestämmande av medlemsavgifter

11. Övriga frågor och inkomna motioner

Samtliga medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

 

Roland Eriksson, Styrelsens ordförande

 

Valberedningens förslag

Till nya styrelsemedlemmar föreslår valberedningen att Årsmötet 2021 utser följande styrelse:

Roland Eriksson, ordförande på 1 år

Kanthie Andersson, ledamot på 1 år

Gunnar Jansson, ledamot 2 år

Lars Larsson och Johnny Storskörd, suppleanter på 1 år

Följande styrelsemedlemmar sitter kvar på sina uppdrag ytterligare 1 år

Jonas Stavegren, ledamot

Kjell Skytt, ledamot

 

Curo önskar er alla en Glad Påsk

Vi på Curo önskar er alla en Glad Påsk. Vi fortsätter enträget jobba med att hjälpa de cancerdrabbade som i dessa tider har det än svårare med uppskjutna behandlingar, operationer och kontroller. De flesta rehabiliteringshem, Clown och Målarverksamheter har anpassat sina verksamheter och fortsätter göra allt för att underlätta vardagen för de cancerdrabbade.

Curobladet Nr 6

Från Mars kommer den fina folder att skickas med i våra utskick

Curobladet #6

Klicka på länken ovan.

 

All vår Kärlek och tankar går till de cancerdrabbade

Många är oroliga och väntar av förklarliga skäl med att åka på sina rehabiliteringsvistelser. Självklart så har vi förlängt alla beviljningar tills dess det är säkert att kunna åka igen. Våra tankar går till er alla som kämpar så hårt.

Stort tack för ett fantastisk anonymt bidrag

Curo har idag mottagit en stor summa av en anonym bidragsgivare.

Vi så tacksamma och rörda.

God Jul och Gott Nytt År!

Curo-granen är ordentligt pyntad även i år.

Curo planerar att med fortsatta fina bidrag från våra bidragsgivare kunna stötta Clown och Målarverksamheter runt om i landet även under 2021.

Idag tog vi emot den sexton tusende ansökningen vilket visar att behovet av hjälp fortfarande är mycket stort.

Vår förhoppningar är att även under 2021 kunna fortsätta ge bidrag till alla som söker och uppfyller bidragskriterierna vilket vi kunnat göra de sista fem åren.

Curo önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År, var försiktiga och via hänsyn.

Då är vi inne på sluttampen av 2020

 

Då är vi inne på sluttampen av detta mycket tunga och mycket besvärliga år. Många snabba beslut och ändrade upplägg för att så flexibelt som möjligt kunna ge bidragstagarna den rehabilitering de så väl behöver. Vi har under året erbjudit alla som redan beviljats rehabiliteringsvistelser i utlandet att byta dessa mot något av de rehabiliteringshem vi använder oss av inom Sverige. Vi har under året utvidgat antalet rehabiliteringshem för att kunna ge en större valfrihet. Med fina stöd från våra bidragsgivare kan vi även detta år bevilja bidrag till alla som uppfyller bidragskriterierna vilket är helt fantastiskt i dessa ekonomiskt mycket besvärliga tider. Ett stort tack även till alla researrangörer vi använder oss av som snabbt och smidigt betalat tillbaka utlägg för alla på kort varsel inställda resor. Curo har inga rehabiliteringskostnader som inte blivit utnyttjade. Antalet ansökningar fortsätter att öka och nu framför allt bidrag gällande Hospicevistelser. En ökning med över 20%. Tyvärr hör vi nu ofta att cancerdrabbade blivit försenade i sin behandlingsplan vilket på sikt kan få katastrofala följder. Rehabiliteringen blir än viktigare för att kunna återgå till ett normalt liv efter en ofta lång tids sjukdom.

 

Curo önskar en God Jul och ett Gott Nytt År i hopp om att vi snart ska gå mot bättre och säkrare tider.

 

I veckan firade vi Johnny

I veckan firade vi att Johnny jobbat 24 år i föreningen. Stort grattis! Att ha personal som har samma grundsyn och övertygelse om att vi jobbar för att göra livet lite bättre för de cancerdrabbade är det viktigaste som finns. I insamlingsbranschen har vi inga stora löner och i vårt fall inte heller fina lokaler i innerstan eller andra förmåner. Det som gör Curo unikt är att vår personal enträget och med stor empati förstår hur viktigt vårt arbete är. De har alla en mycket stor livserfarenhet och egna ryggsäckar att bära på. Vår medelålder är idag 63 år och i snitt har de arbetat hos föreningen i 14 år vilket vi är otroligt stolta över.

Att vi under senaste året gjort stora omställningar och att alla nu får jobba hemifrån är en självklarhet för att kunna möta förändringar och fortsätta vårt arbete oavsett vad som händer. Fasta kostnader till ett minimum och fokus på att hjälpa de cancerdrabbade på ett så bra sätt som möjligt. Vi har därför lagt till några nya rehabiliteringshem i Sverige då resandet till andra länder nu är starkt begränsat.

Curo önskar er alla en härlig höst, var försiktiga, visa hänsyn och medmänsklighet.

 

Vi erbjuder nu fler alternativ till våra bidragstagare

I spåren av Corona så har många bidragstagare tyvärr sett sina rehabiliteringsresor till Estland och Polen bli inställda på obestämd tid.

Vi erbjuder nu alla dessa att få sina rehabiliteringar på annan ort om de inte orkar vänta på att gränserna öppnas igen. Vi har självklart förlängt alla bevillningars giltighetstid men vill ge möjligheten till nya alternativ. I samband med detta har vi utökat antalet rehabiliteringsanläggningar inom Sverige vi ger bidrag till och fler alternativ är på gång inom snar framtid.  Naturligtvis gäller dessa nytillkomna alternativ alla som söker rehabiliteringsvistelser genom Curo.

Curo önskar er alla en underbar midsommar

Curo önskar er alla en underbar midsommar. Vi fortsätter ta viktiga och snabba beslut i spåren av Pandemin. All insamlingspersonal har sedan april arbetat hemifrån då alla finns inom riskgrupperna. Det var viktigt att snabbt vidta åtgärder för deras säkerhet. Vi har nu även tagit beslutet att all verksamhet ska ske hemifrån och att vi kan kapa hyreskostnaden till ett minimum genom att flytta all verksamhet. Curos nya adress är nu Hasselvägen 19, 19533 Märsta. Detta påverkar naturligtvis inte verksamheten på något sätt men minskar våra omkostnader rejält. Antalet ansökningar från privatpersoner fortsätter att öka. Många får sina behandlingar uppskjutna och operationer inställda vilket på sikt kommer att innebära katastrofala följder för många cancerdrabbade. Vi fortsätter göra allt vi kan för att underlätta vardagen samt ge rehabilitering och eftervård till de redan hårt drabbade.

Curo önskar dig en trevlig sommar, var försiktig och visa hänsyn.

Curobladet nr 5 kommer snart i er brevlåda

Efterlängtad och äntligen på plats för att kunna skickas till våra kära bidragsgivare med start i sommar.

Curobladet Nr 5

Klicka på länken ovan så kan du läsa den redan nu.

Många har det mycket besvärligt och tungt och vi ska fortsätta göra allt vi kan för att hjälpa de cancerdrabbade.

Vi önskar er alla en underbar sommar, var försiktiga och tänk extra på alla som redan innan Pandemin har ett nedsatt immunförsvar eller av annan anledning finns inom riskgrupperna.

Kallelse till Årsmöte Curo

Curo Riksföreningen för cancersjuka

 

Kallelse till Årsmöte 2020.

Föreningen kallar till årsmöte torsdag den 14 maj 2020 kl 17.00 vid föreningens lokaler på Sjöängsvägen 2 i Sollentuna.I beaktande av den nu pågående Corona-pandemin kommer årsmötet att hållas utomhus. Vi måste ha din anmälan om deltagande senast fredagen den 8 maj. 
Med brev till: Curo Sjöängsvägen 2, 192 72 Sollentuna
Med e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
OBS! När du kontaktar Curo, använd alltid ditt medlemsnummer:

Enligt föreningens stadgar skall följande ärenden behandlas:

1. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet

2. Val av justeringsmän

3. Årsberättelse

4. Revisionsberättelse

5. Fråga om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen

6. Val av ordförande och sekreterare

7. Val av styrelseledamöter 1-3 stycken och val av suppleant/er

8. Val av revisor

9. Val av valberedning

10. Bestämmande av medlemsavgifter

11. Övriga frågor och inkomna motioner

Samtliga medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

Roland Eriksson, Styrelsens ordförande

 

Valberedningens förslag

Till nya styrelsemedlemmar föreslår valberedningen att Årsmötet 2020 utser följande styrelse:
Roland Eriksson, ordförande på 1 år

Kanthie Andersson, ledamot på 1 år

Kjell Skytt, ledamot på 2 år

Jonas Stavegren, ledamot på 2 år

Lars Larsson och Johnny Storskörd, suppleanter på 1 år

Följande styrelsemedlemmar sitter kvar på sina uppdrag ytterligare 1 år.                                                             

Gunnar Jansson, ledamot                                                                                                                                                                           

Till ny valberedning föreslås Helena Strandberg samt Jonathan Forsberg.
Till föreningens revisor föreslås auktoriserade revisorn Cajsa Marcelius på Finnhammars Revisionsbyrå AB.

Snabba beslut i Coronans fotspår

Curo har idag beslutat att göra en extrainsats för att hjälpa familjer med cancersjuka barn.

Familjer med cancerdrabbade barn lever redan innan denna Pandemi med stor rädsla och oro över att deras barns som ofta är mycket infektionskänsliga ska drabbas av följdsjukdomar. Nu krävs än större försiktighet och omtanke i allt man företar sig. Isolering och Karantän är en nödvändighet. Curo har därför beslutat att alla som fått bidrag för sitt barn under hösten 2019 och som inte kan söka bidrag enligt vårt normala regelverk då det ska gå ett år mellan beviljningar nu omgående ska få ett extra bidrag om 3000 kr för att underlätta vardagen.  

Curo beviljar bidrag till barnrättspiloterna i Västerås

 Inom Palliativa Kliniken i Västerås finns barnrättspiloterna. Curo har idag beviljat deras ansökan om att få förströelse material till barn och ungdomar som har närstående i livets slutskede. Dessa barn och ungdomar är ofta en bortglömd och utsatt grupp som med hjälp av dessa barnrättspiloter blir uppmärksammade och får stöd i en mycket svår situation.

Vad händer med planerade rehabiliteringsresor

Vi har de senaste veckorna pratat med många oroliga bidragstagare gällande deras planerade rehabiliteringsvistelser.

Alla som blivit beviljade rehabiliteringsvistelser kommer att ha dessa kvar att utnyttja när det blir möjligt och säkert att genomföra dessa igen. I värsta fall kan det bli ändringar till annan enhet om det är så illa att anläggningen inte längre kan ta emot er.

Alla beviljade rehabiliteringsvistelser förlänger vi giltighetstiden på med ytterligare ett år. De är alltså giltiga i 18 månader istället för 6 månader.

Alla resande till Estland och Polen under våren och sommaren har nu fått sina vistelser inställda och kommer framöver att kunna boka in nya datum.

Alla som har blivit beviljade vistelser på rehabiliteringshem inom Sveriges gränser ombeds kontakt respektive enhet för att se hur deras vistelse påverkas och när rehabiliteringen kan genomföras.

Curo riktar ett stort tack till Peters Buss, Byberg & Nordin samt Vegaresor för deras fina och smidiga hjälp att omboka eller avboka våra bidragstagares planerade resor.

Vi har också tagit några viktiga beslut för vår verksamhet på hemmaplan.

Curo har flera i personalstyrkan som finns inom riskgruppen vid smitta och har därför sedan början av denna vecka all personal arbetandes med vår insamling hemifrån. Vi har tyvärr inte längre möjlighet till en fast telefontid utan ber er att lämna namn och telefonnummer på vår telefonsvarare så ringer vi tillbaka så fort vi kan.

Behoven av stöd och hjälp till de cancerdrabbade av vilka många finns i riskgrupper är nu än större och vi kommer att göra allt vi kan för att hitta bidragslösningar som passar på individnivå.

I måndags besökt Curo Falu Lasarett

I måndags besökte vi Falu Lasarett och träffade där Överlekare Mats Hildén på lekterapin. Att besöka de verksamheter vi ger era bidrag till är en viktig del av vårt arbete. Allt för ofta hörs i media om hjälpverksamheter som inte utfört sina åtaganden eller där pengar gått till annat än till de ändamål som bestämts. Vi vill veta att de bidrag som ges till olika verksamheter verkligen används som tänkt och att dessa verksamheter sköter sina åtaganden så som är bestämt. Är någon från föreningen på resande fot så svänger vi ofta förbi när vi passerar ett sjukhus och ställer frågor om den verksamhet vi stödjer. Du kan nedan ta del av Mats ord om Clownverksamheten på Falu lasarett.

En annan viktig del av utdelning av bidrag är vikten av ge till de som inte själva har resurser. Därför har vi på Curo fortsatt att inkomstpröva dem som söker bidrag så att era bidrag verkligen ska gå till behövande. Vi ordnar inga egna rehabiliteringsveckor då vi ju aldrig vet hur många sökande som uppfyller inkomstkraven och kan därför aldrig veta om vi kan fylla och utnyttja en hel kurs. Vi köper enskilda platser och betalar i efterskott så att vi vet att platsen verkligen har använts. Självklart ska de som söker bidrag genom Curo inte behöva betala en medlemsavgift för att få möjligheten till ett bidrag, de är ju redan hårt ansatta och har nog av andra utgifter att lägga sina resurser på.

"Mail från Lekterapeut Mats Hildén Barn och Ungdomskliniken på Falu lasarett
Vill bara skriva lite om våran helt fantastiska Clownverksamhet som vi har här i Falun. Vi får besök 12 gånger per år av clownerna och det är så uppskattat av precis alla och då menar jag barnen/ungdomarna samt föräldrar och personal på avdelningen dagvården och mottagningen.
Det blir en speciell känsla den dagen clownerna kommer det känns på avdelningen när både barn och föräldrar börjar fråga redan på morgonen när kommer dom! Och vi som Lekterapeuter kan ju få vara med på helt magiska ögonblick när vi går med clownerna runt och träffar barnen jag menar vi ser ju barnen så ofta när det är jobbigt för dom och då att få se samma patient lysa upp och skratta och ha roligt gör ju att detta känns så fantastiskt att kunna få erbjuda clownerna! Detta med Clownerna är en av dom viktigaste sakerna som vi kan erbjuda dessa barn tycker jag att man verkligen kan säga efter att ha fått vara med här i Falun dessa 15 år som Clownerna har varit hos oss och spridit en sån massa glädje och en sak till som vi aldrig får glömma deras otroliga engagemang och proffsighet att kunna möta dessa barn och föräldrar som är på sjukhus och har det jobbigt då är det inte bara att gå in och vara lite rolig då kan det bli väldigt fel, det är där yrkeskunnandet och proffsigheten kommer in hos våra clowner!!
Dom kan verkligen komma in i ett rum och läsa av precis vad som kan göras och inte göras och det känns så skönt och det är därför som det blir så bra och magiska möten när dom är här! Så vi vill på detta vis Tacka Curo så mycket för att dom gör detta möjligt för oss att erbjuda våra patienter denna guldkant på sjukhusvistelsen!
Med Vänlig Hälsning Mats Hildén & Helena Knutas Lekterapeuter Barn och Ungdomskliniken Falu lasarett"

 

Utdelning av bidrag

Idag har vi åter igen beslutat ge bidrag till Skandionkliniken i Uppsala i form av biobiljetter till barn och familjer som vistas där under en längre tid för behandlingar.
Även Målarverkstan med sin verksamhet på Akademiska sjukhuset i Uppsala får årligen biobiljetter att dela ut på barnsjukhuset.

Curo har idag beslutat att stötta ett nätverk för kuratorer med bidrag för föreläsare. Kuratorer är en otroligt viktiga pusselbit i vården och sitter på stora kunskaper att kunna hjälpa cancerdrabbade i sin ofta mycket besvärliga situation. Genom dessa kuratorer får drabbade bland annat information och hjälp med var de kan söka bidrag och stöd. Vill vill med detta bidrag ge kuratorer de redskap de behöver för att kunna utföra sitt arbete på bästa sätt och därigenom konkret hjälpa cancerdrabbade

Nu är granen klädd

Nu är granen klädd med alla orter som under 2020 får besök av Clown och Målarverksamheter med hjälp av era bidrag.
Curo önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
Vi fortsätter för 25:e året enträget att jobba för de cancerdrabbade. Behovet av rehabilitering och eftervård är stort, mycket stort

Hjälp oss fortsätta underlätta vardagen för cancerdrabbade barn och vuxna

I oktober varje år gör vi en prognos för nästkommande år och en plan för hur vi ska kunna fördela resurser till Clown och Målarverksamheter runt om i landet. För 2019 har det gått till 22 enheter från Luleå i norr till Ystad i söder, från Karlstad i väster till Huddinge i öster. Idag görs den sista utbetalningen av medel för 2019 till dessa enheter tack vare alla era fina bidrag under året. För en månad sedan la vi en prognos för 2020 med förhoppningen om att kunna fortsätta ge Clown och Målarverksamheterna resurser för sina verksamheter runt om i landet även nästa år.

Med stor glädje kan vi också berätta att alla privatpersoner som sökt bidrag för rehabilitering och eftervård och uppfyllt ansökningskriterierna kunnat beviljas bidrag även under detta år.

Curo önskar er alla en fin avslutning på året och hoppas på ert fortsatta stöd för att underlätta vardagen för de cancerdrabbade.

Några rader gällande Målarverkstan

Vi fick denna underbara bild av Olivia i veckan.
Idag besöker vi Målarverkstan på Akademiska sjukhuset i Uppsala där Jeanette gör ett fantastisk arbete.
Här kommer en liten text från ett mail Jeanette fått.
"Hej Jeanette. Har inte riktigt haft orken att berömma jobbet du gjort och gör (inte bara för min dotter) i en extremt jobbig situation med en ogreppbar sjukdom. Jobbiga undersökningar och diverse vuxenprat gällande henne existerar inte för en liten stund och hon kan vara tjejen hon förtjänar att vara om så än för en kort stund. Inte funnits många höjdpunkter under en dag på 95a då hon varit låst vid avdelningen pga. medicinpumpar etc, men du är och har varit en av dem.
Tack från oss i vår lilla familj.
Ps. Ska vi vara helt ärliga är det kul för mamma och pappa att bryta vardagen med måleri också. ?"
Vi på Curo är så glada och stolta att kunna bidra med denna verksamhet på Akkis.

Curobladet Nr 4

Här kan ni nu redan läsa

Curobladet Nr 4.

Klicka på länken ovan

Curo önskar er alla en underbar höst.

Hjälp oss klara tycket av den ökande mängden ansökningar

Antalet ansökning om hjälp för rehabilitering har ökat med 52% mot förra året.

Vi har än så länge klarat att bevilja alla som sökt och uppfyllt våra ansökningskrav rehabiliteringsvistelser även under detta år men trycket ökar.

Vi behöver ditt stöd för att kunna fortsätt ge alla som har behov av den viktiga rehabiliteringen som behövs för att kunna komma tillbaka efter en lång och besvärlig sjukdomsperiod.

Curo har inga långa väntetider på att ge besked på en ansökan. Delar av styrelsen träffas två gånger i månaden för att gå igenom alla inkomna ansökningar. Blir ansökan beviljad så behöver du inte vänta flera månader på att få åka på rehabilitering. Du behöver inte heller betala en medlemsavgift för att få möjligheten att få ett bidrag, vi anser det vara fel att den som är sjuk ska betala för möjligheten till hjälp. Behovet av hjälp är stort.

Curo är en av få föreningar som inte fonderar insamlade medel. Vi anser att det som samlas in ska användas så snart som möjligt. Behovet finns NU!

Curo ber om ditt stöd för att vi ska kunna ge de cancerdrabbade den eftervård de så väl behöver och som samhället allt mindre tar hänsyn och ansvar för.

Tack för er hjälp med val av bilder till Jubileumsalmanacka 2020

Vi har nu sammanställt alla inkomna förslag på vilka bilder som ska pryda vår Jubileumsalmanacka 2020.

Vinnare i vår lilla tävling är:

Anna W från Gustavsberg

Arne J från Göteborg

Margareta D från Nyköping

Grattis och stort tack för er hjälp och medverkan.

Almanackan är nu under uppbyggnad och kommer att kunna skickas ut till våra bidragsgivare från mitt september.

Kronisk cancer blir allt vanligare

Sjukdomen och biverkningarna av den kraftfulla medicineringen syns inte alltid utanpå. Flera landsting har nu beslutat att patienter med Kronisk cancer bara är berättigad till en rehabiliteringsvistelse under sin livstid. Många försöker snabbt återgå till arbetet men biverkningarna sätter ibland stopp och man tvingas åter in i långa sjukskrivningar.                      Behovet av rehabilitering är stort.
Till skillnad mot andra cancerföreningar som nu minskar sin hjälp till denna patientgrupp så behåller vi möjligheten att kunna bli beviljad rehabilitering upp till tre gånger.

Brev från föräldrar på Akademiska sjukhuset i Uppsala

Med era bidrag kan Målarverkstan fortsätta sitt fantastiska arbete.

Kallelse till Årsmöte Curo

 

Curo Riksföreningen för Cancersjuka

 

Kallelse till Årsmöte 2019.

Föreningen kallar till årsmöte torsdag den 23 maj 2019 kl 17.00 i föreningens lokaler på Sjöängsvägen 2 i Sollentuna.
Vi måste ha din anmälan om deltagande senast fredagen den 17 maj. 
Med brev till: Curo Sjöängsvägen 2, 192 72 Sollentuna
Med e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
OBS! När du kontaktar Curo, skriv ditt namn och adress och telefonnummer

Enligt föreningens stadgar skall följande ärenden behandlas:

1. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet

2. Val av justeringsmän

3. Årsberättelse

4. Revisionsberättelse

5. Fråga om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen

6. Val av ordförande och sekreterare

7. Val av styrelseledamöter 1-3 stycken och val av suppleant/er

8. Val av revisor

9. Val av valberedning

10. Bestämmande av medlemsavgifter

11. Övriga frågor och inkomna motioner

Samtliga medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

Roland Ericson, Styrelsens ordförande

 

Valberedningens förslag

Till nya styrelsemedlemmar föreslår valberedningen att Årsmötet 2019 utser följande styrelse:
Roland Eriksson, ordförande på 1 år
Kanthie Andersson, ledamot på 1 år

Gunnar Jansson, ledamot på 2 år
Lars Larsson och Johnny Storskörd, suppleanter på 1 år

Följande styrelsemedlemmar sitter kvar på sina uppdrag ytterligare 1 år.                                                             

Jonas Stavegren, ledamot  samt Kjell Skytt, ledamot                  

 

Till ny valberedning föreslås Helena Strandberg samt Jonathan Forsberg.
Till föreningens revisor föreslås auktoriserade revisorn Cajsa Marcelius på Finnhammars Revisionsbyrå AB.

Jubileumsalmanacka 2020

Hjälp oss skapa en Jubileumsalmanacka.

På vår facebooksida har vi lagt upp alla bilder från de tidigare 9 årens alster.

Nu är vi i full fart med att skapa en 10-års Jubileumsalmanacka.

Välj ut den bild du bäst tycker ska vara för varje månad och skriv in det som en kommentar på facebook eller maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

De tre personer som får flest bilder med på rätt månad av alla som röstat vinner fina priser som vi blivit sponsrade.

Så bläddra igenom och hitta dina favoriter.

ex: Bild 47 från Juni 2013

 Bild 28 från April 2011

 

 

 

Curo ge biobiljetter och Målarböcker till Skandeonkliniken i Uppsala

Curo skänker biobiljetter och målarböcker till de barn och deras anhöriga som ofta under en längre period vistas på Skandeonkliniken i Uppsala.

Till Skandeokliniken

Curobladet # 2

Curobladet nr 2 kommer nu att skickas med i våra utskick. Vi hoppas ni ska tycka om innehållet och att den ger en fin bild av våra verksamheter och vad vi gör med insamlade medel.

Curobladet # 2 kommer att distribueras med utskicken från och med jan 2019 men ni kan redan nu både se och ladda ner den från vår hemsida

Klicka på länken ovan.

Stort tack till alla bidragsgivare!

Idag har styrelsen haft årets sista beviljningsomgång. Med era fina bidrag har Curo även detta år kunnat ge alla privatpersoner som ansökt om stöd och som uppfyllt ansökningskriterierna bidrag för rehabilitering och eftervård.

Antalet ansökningar är stort och era bidrag en förutsättning för att vi ska kunna ge dessa cancerdrabbade den rehabilitering och eftervård som samhället i stor utsträckning inte längre kan erbjuda.

Curo önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Planerade verksamheter för 2019 är nu klara

Vi har nu gjort en planering att med era bidrag kunna fortsätta ge alla enheter stöd även under 2019. Curo fonderar inga pengar till skillnad mot de flesta insamlingsorganisationerna utan vi anser att de insamlade medlen ska användas så snabbt som möjligt.

 • Clownverksamheter på 22 enheter för 2019
 • Sunderby sjukhus i Luleå
 • Hudiksvalls sjukhus
 • Lasarettet i Falun
 • Gävle sjukhus
 • Akademiska sjukhuset i Uppsala
 • Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge
 • Universitetssjukhuset i Örebro
 • Lasarettet i Västerås
 • Centralsjukhuset i Karlstad
 • Mälarsjukhuset i Eskilstuna
 • Nyköpings lasarett
 • Lasarettet i Motala
 • Vrinnevi sjukhus i Norrköping
 • Universitetssjukhuset i Linköping
 • Länssjukhuset i Kalmar
 • Centrallasarettet i Växjö
 • Södra Älvsborgs sjukhus i Borås
 • Skånes universitetssjukhus i Malmö
 • Lasarettet i Landskrona
 • Lasarettet i Ystad
 • Centralsjukhuset i Kristianstad
 • Lasarettet i Helsingborg
 • Målarverkstan på Akademiska sjukhuset i Uppsala

Se reportage i SVT om sjukhusclownerna

Underbart reportage i programmet Fråga Doktorn på SVT om sjukhusclownerna.

"Doktor Love" är en av alla de sjukhusclowner på 22 sjukhus runt om i landet Curo ger bidrag till. Reportaget startar 9.40 min in i programmet.

https://www.svtplay.se/video/19108047/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-22-leo-kom-tillbaka-fran-doden?start=auto

Fråga doktorn Säsong 22 - Clownerna som hjälper sjuka barn

Curobladet # 1

Curo har bytt utseende. Istället för som tidigare skicka ut foldrar om vårt arbete sänder vi nu med Curo-bladet till våra utskick. Det är vår förhoppning att den ska vara mer lättläst och ge en fin bild av vår verksamhet och vad vi gör med insamlade medel.

Curobladet # 1 ligger nu för tryckning och kommer att distribueras med utskicken från och med juli men ni kan redan nu både se och ladda ner den från vår hemsida

Klicka på länken ovan.

Alla fick rehabiliteringsbidrag under 2017

Curo har under 2017 kunnat ge rehabilitering och rekreationsbidrag till alla som sökt och uppfyllt det regelverk vi har för ansökningar.

Det finns inget värre än att behöva göra ett avslag pga saknade resurser och vi hoppas därför att våra bidragsgivare fortsätter stödja denna viktiga verksamhet även framöver.

Behovet av hjälp blir allt större då samhället i många fall inte längre ger den eftervård som krävs för att kunna återfå kraften och styrkan efter en lång och svår sjukdomsperiod.

Curo önskar er alla en riktigt Glad Påsk

Jeanette på Målarverkstan ordnar Påskpyssel på sjukhuset. Vi skänker en tanke till alla de som måste vara kvar och till all vårdpersonal som oavsett dag på året eller tid på dygnet finns där för oss

Sök bidrag av Curo för Retreat spridd bröstcancer

Ro i själen – återhämtning på Sigtunastiftelsen 18 – 20 april 2018 i samarbete med MOW Hälsa Nu har Amazona möjlighet att erbjuda dig som är med i någon av våra LEVA-samtalsgrupper att komma på en tre dagars retreat med fokus på själslig återhämtning. Platsen vi valt är som hämtad från Italien och arkitekturen är inspirerad av husen i Toscana. På Sigtunastiftelsen är andlighet och inspiration en del av verksamheten och i skydd av historiens vingslag och hundraåriga traditioner vet vi att miljön är som klippt och skuren att hjälpa besökaren till själslig ro.

Under tre dagar, fredag förmiddag till söndag eftermiddag, stannar vi med oss själva och varandra, får tid för att fördjupa samtalet och dela reflektioner. Du lyssnar in kroppens signaler, får lite mer utrymme för dig själv och dina funderingar. Temat är livsmod, självinsikt och andlighet med syfte att erövra en plats av ro i själen.

Ledare för återhämtningsdagarna är Carolina Welin med lång erfarenhet av återhämtning och rehab för personer med spridd bröstcancer. Sista anmälan Sista anmälningsdatum 30 mars 2018. Deltagare i Amazonas samtalsgrupper för spridd bröstcancer har förtur till dessa platser. Subvention Kursen är subventionerad av BCF Amazona och Sigtunastiftelsen. Pris 2 200 kr per person

Bidrag för vistelsen kan fås av Curo om din inkomst inte överstiger deras inkomstgräns. Du ansöker själv om bidraget och om det beviljas lämnar du intyget från CURO till Carolina Welin, MOW Hälsa, vid ankomsten till Sigtuna. Bidraget sökes hos www.curo.nu.

Stort Grattis till Åsa i Sundsvall

Åsa blev den sista vinnaren 2017 av de presentkort vi fått till skänkt från olika sponsorer.

Ett presentkort om 3000 kr att använda hos Byberg & Nordin Busstrafik

Grattis Åsa

Curo behöver din hjälp för 2018

Curo har ännu ett år kunnat dela ut medel till Alla de organisationer som haft förväntningar på oss och som vi året innan gav förhoppningen om att kunna stödja. Varje år i november lämnar de olika clown och målarverksamheterna in önskemål för nästkommande år. Vi har nu gjort en planering för 2018 och hoppas innerligt att du vill bidra med stöd till dessa verksamheter så att de kan fortsätta finnas för de sjuka barnen, deras syskon och föräldrar.

Vi är helt beroende av insamlade medel och fonderar inget utan det som kommer in ska användas så fort som möjligt. Behoven är fortsatt mycket stora.

Luleå, Hudiksvall, Falun, Gävle, Uppsala, Huddinge, Örebro, Västerås, Karlstad, Eskilstuna, Nyköping, Motala, Norrköping, Linköping, Kalmar, Växjö, Borås, Malmö, Landskrona, Ystad, Kristianstad och Helsingborg är några av de orter som vi ämnar stödja Clown och Målarverksamheter på under 2018.

Förutom detta så vill vi naturligtvis även kunna fortsätta ge cancerdrabbade rehabilitering och eftervård, något som samhället tar allt mindre ansvar för. Ditt stöd är viktigt och du kan enkelt kontrollera att de verksamheter vi säger oss ge medel till verkligen får det.

Curo ger nya enheter bidrag för 2018

Curo´s styrelse tog i fredags beslut om att för 2018 även ge bidrag till dessa nya enheter.

Östergötlands sjukhusclowner i Norrköping, Motala och Linköping samt Clownlabbet i Kalmar och Växjö

Gör som Curo ge din röst för årets eldsjäl till Maria Wiklund Karlsson

Klicka här så kan du läsa mer om denna fantastiska eldsjäl och lägga din röst

Grattis till vinnaren av presentkort hos Peters Buss

Ett jättestort grattis till Liselott i Norrköping som vunnit ett presentkort om 3000 kr hos Peters Buss.

Denna presentkort har skänks till oss av Peters Buss AB.

Varje kvartal under 2017 lottar vi ut fina resor och presentkort som skänkts av de resebolag som anordnar resor för våra bidragstagare.

Från personal på Akademiska sjukhuset i Uppsala

Målarverkstad för svårt sjuka barn Barn som genomgår cancerbehandling vårdas ibland långa tider på sjukhus och genomgår en påfrestande behandling som kan liknas vid ett kraftigt trauma mot kroppens alla vävnader. Ofta är det enda chansen att motarbeta en svårbotad cancer eller annan svår sjukdom. Sedan jag påbörjade min tjänstgöring på barnonkologiska avdelningen har jag med glädje kunnat notera att barnen flera gånger i veckan sitter i lekrummet och målar. Dom skrattar, ritar och målar. Föräldrarna är också närvarande och alla har roligt.

Det är Jeanettes målarverkstad som har kommit. Jeanette kommer med sin målarvagn flera dagar i veckan, fylld med penslar, färger, deg i olika färger och förkläden till alla barn. Alla barn har roligt. Det är viktigt att barn, som genomgår tung medicinsk behandling kan få hjälp med skapande, som ett verktyg för att kunna bearbeta sin situation.

Akuta och svåra medicinska behandlingar kan också orsaka PTSD (post traumatiskt stressyndrom) Det är därför av största vikt att vi hittar interventioner som kan hjälpa svårt sjuka barn att bli mindre stressade.

Efter att ha observerat Jeanettes målarverkstad är jag övertygad att hennes verktyg kan hjälpa de svårt sjuka barnen att bearbeta sin situation och må litet bättre.

I tjänsten Britt Gustafsson Överläkare UAS 170922

Redovisning av Clownverksamhet

Varje månad redovisar alla Clown och Målarverksamheter sitt arbete till Curo.

Det ger en garanti för att era bidrag verkligen används på rätt sätt.

Här kommer några exempel på hur deras redovisningar kan se ut och vad de gjort

 

Stort grattis Karin!

Ett jättestort grattis till Karin Olofsson i Malmö som vunnit en Spavistelse till Sandra Spa i Polen.

Denna vistelse har skänkts av Polenupplevelser.

Varje kvartal under 2017 lottar vi ut fina resor som skänkts av de resebolag som anordnar resor för våra bidragstagare.

Vinnare av 1:a kvartalets bidagsgivare

Vi har nu dragit vinnaren bland de som skänkt ett bidrag till föreningens arbete under första kvartalet 2017.

Stort grattis till Claus Buchkremer som vunnit ett presentkort på 3000 kr sponsrat av Byberg & Nordin Busstrafik AB.

Med anledning av artikel i Expressen 24 Feb 2017

Idag den 24 februari 2017 har Expressen publicerat en artikel gällande clownverksamheten på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. I denna artikel skriver tidningen att Curo dragit sig ur och inte längre bidrar till clownverksamheten. Detta är helt korrekt, men tidningen nämner inget om varför vi tagit detta mycket tråkiga beslut utan lägger skuldbördan på Curo. Vi vill därför ge er en bakgrundsbild till detta tråkiga beslut. Vårt beslut togs efter att under flera år ha erbjudit sjukhuset en dubblering av de medel vi bidrog med till verksamheten på NUS. Bland annat finns följande att läsa under fliken ”Nyheter” på vår hemsida, daterat den 08 januari 2015:

Curo vill ge mera resurser till Clownerna på NUS. Jämfört med andra stora sjukhus är det få clownbesök på barncanceravdelningen i Umeå. Curo erbjuder nu sjukhuset att få medel för ytterligare en dag i veckan.

Den 1 dec 2015 skickade vi följande mail till verksamhetschefen Per-Erik Sandström:

”Som ansvarig för er verksamhet vill vi informera er om vårt beslut gällande 2016. Curo vill härmed meddela er om att vi inte kommer att ge er fortsatta bidrag för er Clownverksamhet på NUS för 2016. Att vi nu tar detta tråkiga beslut bygger på den för oss märkliga kommunikation vi haft med lekterapin på NUS och de ställningstaganden som sjukhuset gjort gällande Clownverksamhet. Curo har under en lång tid velat utöka och lovat er mer bidrag till ytterligare verksamhet på sjukhuset. Vi har dock fått veta av ansvariga att Clownverksamhet en dag i veckan är fullt tillräckligt. För oss är detta ett märkligt och främmande ställningstagande. Tvärtemot hur alla andra enheter vi ger stöd till runt om i Sverige resonerar. Hur hårt detta resonemang vilar i organisationen har jag försökt få reda på men tyvärr så lämnas alla dessa frågor vidare till en och samma person vilket gjort det omöjligt att värdera sanningshalten i. Vi vill naturligtvis göra allt vi kan för att barn ska få ta del av den fantastiska möjligheten av vad en bra clownverksamhet på sjukhus kan innebära. Om inte stödet för detta finns inifrån sjukhuset kan verksamheten aldrig utvecklas och föras framåt. Därför vänder vi oss till sjukhus som ser denna verksamhet med alla sina fördelar och förstår dess enorma fördelar inte bara som ett avbrott i vardagen utan även att sjukhuspersonal kan lära sig mycket om hur man möter barn på nya sätt och avlastas i vissa situationer. Vi har under ett antal år försökt påverka NUS ställningstagande men utan att få gehör för våra erbjudanden.Curo anser att lekterapin på NUS och ansvariga inte hanterat detta på önskvärt sätt och därför avslutar vi vårt stöd till verksamheten på NUS.”

Curo bidrar nu med clownverksamhet på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge

Till stora glädje för alla bidrar Curo nu med clownverksamhet på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge en dag i veckan genom Kultursjukhuset.

http://www.kultursjukhuset.se/clownverksamhet-6318469

85% av alla ansökningar beviljades under 2016

Av 214 ansökningar 2016 så beviljades 181 st vilket ger 85%.

Av återstående 33 han 2 avlida innan de kunde bruka bifallet.

9 ej fullständiga ansökningar trots efterfrågat underlag.

15 hade för höga inkomster. 1 redan fått 3 ggr vilket är max.

1 clownverksamhet fick avslag. 5 från sjukhus på sådant som bör ingå i deras uppdrag, ex sängar, tv-apparater, måla rum.

Stort grattis till Marie Jacobsson i Västerås

Curo har den stora glädjen att meddela att vinnare bland de som skänkt ett bidrag till vår verksamhet under sep-dec 2016 blev Marie Jacobsson i Västerås.

Hon har vunnit ett presentkort på 3000 kr hos Peters Buss AB som skänkt denna fina vinst. Varje kvartal under 2017 lottar vi ut fina presentkort eller resor som våra researrangörer givit föreningen för att sporra verksamheten.

Stort grattis till Marie!

Beviljade bidrag under 2015

Curo har under 2015 gjort följande beslut gällande inkomna ansökningar till föreningen. 92 % av totalt antalet inkommande ansökningar beviljades.

2 % Har redan blivit beviljade tre gånger vilket är maxantal och fått avslag.

3 % Har för haft för höga inkomster och därför fått avslag på sin ansökan.

1 % Har returnerats för att ansökan inte varit komplett och därefter inte återkommit till oss med komplettering.

2 % Har av olika anledningar fått avslag på sin ansökan.

Till exempel för att vi inte ger bidrag på det sätt de önskat, ansökan om pengar till forskningsprojekt, inte berättigade till bidrag då de inte är cancerdrabbade.

CURO önskar er alla en riktig God Jul och ett Gott Nytt År

Stort tack för alla fina bidrag till förmån för de cancerdrabbade. Vi är nu inne på vårt 23:e år. Curo fonderar inga medel utan använder de inkomna bidragen så skyndsamt som möjligt. Vi anser behoven ute i samhället är så stora att det inte är försvarbart att fondera medel för avkastningens skull. Att spekulera med bidragsgivarnas pengar på aktie eller fondmarknader är inte förenligt med föreningens syn på hur man förvaltar inkomna medel.

Några rader från en bidragstagare

Jag vill framföra ett innerligt stort varmt tack för det bidrag jag fått av er och som gett mig möjlighet att få ett avbrott från min sjukdom och under några dagar kunnat byta fokus från läkarbesök, undersökningar, smärtor och allt vad som hör min cancerdiagnos till. Jag kom i fredags hem från en skön avkopplande vistelse på 6 dagar på Varbergs kusthotell där tankarna i min hjärna inte bara handlade om planering inför kommande undersökningar och operation. Jag fick möjlighet att fokusera på välmående, mindre smärtor och att koppla av.

Detta har gjort mig mycket gott och jag är så tacksam!

Vänliga hälsningar Annika

Äntligen startar clownverksamheten upp i Gällivare

Äntligen kommer Clownverksamheten i Gällivare igång och startas upp i november. Flera Clownbesök är redan inplanerade!

Skänk ett bidrag och du kan vinna en resa eller presentkort!

Skänk ett bidrag och du kan vinna en resa eller presentkort!

Curo har den stora glädjen att under 2017 kunna lotta ut resor och presentkort med de fantastiska bussbolag vi använder för rehabiliteringsresor åt cancerdrabbade. Dessa vinster har vi fått av arrangörerna för sporra till än mer stöd i vårt arbete för de cancerdrabbade. - Kravet för att vara med i lottningen är att man är bidragsgivare till Curo.

- Inbetalningen ska vara kopplat till ett referens eller OCR-nummer.

- Den 2/1 2017 lottar vi ut en resa för de som givit bidrag under perioden sep-dec 2016.

- Den 3/4 2017 lottar vi ut en resa för de som givit bidrag under perioden jan-mars 2017.

- Den 3/7 2017 lottar vi ut en resa för de som givit bidrag under perioden apr-jun 2017.

- Den 2/10 2017 lottar vi ut en resa för de som givit bidrag under perioden jul-sep 2017.

- Referens och OCR-nummer kommer att meddelas på vår hemsida och facebooksida.

- Vinnaren kommer personligen att kontaktas av Curo.

Stort tack till Peters Buss AB, Byberg & Nordin Busstrafik AB samt Polenupplevelser AB för dessa fina priser.

Ro i själen - återhämtning på Sigtunastiftelsen

Ro i själen- återhämtning på Sigtunastiftelsen. MOW Hälsa kommer i december att anordna retreat med fokus på själslig återhämtning.

För de som inte har råd att själv bekosta det subventionerade priset som Amazona erbjuder kan deltagare söka bidrag genom Curo för kostnaden.

Här kan se och läsa vår nya folder

Klicka här för att se och läsa vår nya folder

Curos små Målarblad för att må bättre

Klicka på bilden för att läsa mer om dessa pedagogiska målarblad.

Så här arbetar vi med att dela ut insamlade medel

Stort ansvar präglar en organisations respekt för bidragsgivaren och bidragstagaren

Curo -"att bry sig om"- på riktigt

Curo hjälper cancerdrabbade i livets slutskede

Sammanställning över hur era bidrag har används

Era bidrag används bland annat följande verksamheter. Curo ger bidrag och stödjer verksamheter på följande enheter och verksamheter under 2015 Clownverksamheter 17 enheter

 • Norrlands Universitetssjukhus i Umeå
 • Lasarettet i Falun
 • Gävle sjukhus
 • Akademiska sjukhuset i Uppsala
 • Universitetssjukhuset i Örebro
 • Lasarettet i Västerås
 • Centralsjukhuset i Karlstad
 • Mälarsjukhuset i Eskilstuna
 • Nyköpings lasarett
 • Länssjukhuset Ryhov i Jönköping
 • Södra Älvsborgs sjukhus i Borås (Nytt från 2015)
 • Skånes universitetssjukhus i Malmö
 • Lasarettet i Landskrona
 • Lasarettet i Ystad
 • Centralsjukhuset i Kristianstad
 • Lasarettet i Helsingborg
 • Ängelholms sjukhus (Nytt från 2015) Målarverkstäder på 3 enheter
 • Akademiska sjukhuset i Uppsala
 • Lilla Erstagården, Hospice för barn i Nacka
 • Kraftkällan (för föräldrar som förlorat sina barn)
 • Cancerföreningar
 • Amazona i Stockholm
 • Bröstcancerföreningen Johanna i Göteborg
 • Cancerföreningen Gävleborg

När det gäller stöd till andra föreningar ger vi endast till öronmärkta projekt och kurser för cancerdrabbade. Yoga och friskvårdsprojekt i Uppsala och Stockholm. Över 3000 personer har gått dessa kurser på Akademiska sjukhuset sedan 2007. Ny uppstart i egna lokaler från 2015. Under 2015 har redan ett hundratal bidragstagare gått dessa kurser. Från 2016 startas liknande verksamhet även i Stockholm.

RCC vill söndra Stockholms cancervård

Läs artiklar i Dagens Medicin och SvD om vad som händer inom cancervården Här kan ni länkas över till dessa artiklar som på ett mycket klart och tyvärr skrämmande sätt ger bilden på hur situationen är inom cancervården. Naturligtvis blir man ledsen och förtvivlad. De förändringar som RCC har åstadkommit för denna patientgrupp är långt ifrån tillfredsställande.

Ni kan läsa mer om detta på:

Dagensmedicin.se/artiklar/2015/08/14

SvD

Stort tack för bidraget från 60-års jubilerande sjuksköterskor vid Gbg:s Sjuksköterskeskola

Bidraget har öronmärks till Rekreationsbidrag för barn på Drottning Silvias barnsjukhus.

 

Palliativa enheten Uddevalla på Kongress i Köpenhamn

Redogörelse från Avd 14, palliativa enheten i Uddevalla. 

Vår nya folder

Klicka här för att se vår nya folder

Clownronden i Skåne utökar sin verksamhet

Clownronden utökar sin verksamhet och besöker nu även Ängelholms Sjukhus.

Clownronden som funnits i över 10 år bedriver nu verksamhet på 6 sjukhus i Skåne.

Mail från Lekterapeut Mats Hildén Barn och Ungdomskliniken på Falu lasarett

Hallå! Vill bara skriva lite om våran helt fantastiska Clownverksamhet som vi har här i Falun. Vi får besök 12 gånger per år av clownerna och det är så uppskattat av precis alla och då menar jag barnen/ungdomarna samt föräldrar och personal på avdelningen dagvården och mottagningen.

Det blir en speciell känsla den dagen clownerna kommer det känns på avdelningen när både barn och föräldrar börjar fråga redan på morgonen när kommer dom! Och vi som Lekterapeuter kan ju få vara med på helt magiska ögonblick när vi går med clownerna runt och träffar barnen jag menar vi ser ju barnen så ofta när det är jobbigt för dom och då att få se samma patient lysa upp och skratta och ha roligt gör ju att detta känns så fantastiskt att kunna få erbjuda clownerna!

Måste bara få berätta en episod från förra gången som Professor Kokovsky och Fjodor var hos oss när jag fick höra dagen efter av ett barn och en förälder att dom hade skrattat så dom hade ont imagen långt in på kvällen då kan jag säga att man har haft ett helt MAGISKT clownbesök om det känns så till och med på kvällen! Detta med Clownerna är en av dom viktigaste sakerna som vi kan erbjuda dessa barn tycker jag att man verkligen kan säga efter att ha fått vara med här i Falun dessa 10 år som Clownerna har varit hos oss och spridit en sån massa glädje och en sak till som vi aldrig får glömma deras otroliga engagemang och proffsighet att kunna möta dessa barn och föräldrar som är på sjukhus och har det jobbigt då är det inte bara att gå in och vara lite rolig då kan det bli väldigt fel, det är där yrkeskunnandet och proffsigheten kommer in hos våra clowner!!

Dom kan verkligen komma in i ett rum och läsa av precis vad som kan göras och inte göras och det känns så skönt och det är därför som det blir så bra och magiska möten när dom är här!

Med Vänlig Hälsning Mats Hildén Lekterapeut Barn och Ungdomskliniken Falu lasarett 79182 Falun

Curo satsar på viktig lymfterapi

Något måste göras nu när många landsting tagit bort denna form av behandling

Curo erbjuder Barncanceravdelningen i Umeå extra Clownbesök under 2015

Curo vill ge mera resurser till Clownerna på Nus Jämfört med andra stora sjukhus är det få clownbesök på barncanceravdelningen i Umeå.

Curo erbjuder nu sjukhuset att få medel för ytterligare en dag i veckan.