Nyheter

Curo planerar att med fortsatta fina bidrag från våra bidragsgivare kunna stötta Clown och Målarverksamheter runt om i landet även under 2021.

Idag tog vi emot den sexton tusende ansökningen vilket visar att behovet av hjälp fortfarande är mycket stort.

Vår förhoppningar är att även under 2021 kunna fortsätta ge bidrag till alla som söker och uppfyller bidragskriterierna vilket vi kunnat göra de sista fem åren.

Curo önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År, var försiktiga och via hänsyn.

 

Då är vi inne på sluttampen av detta mycket tunga och mycket besvärliga år. Många snabba beslut och ändrade upplägg för att så flexibelt som möjligt kunna ge bidragstagarna den rehabilitering de så väl behöver. Vi har under året erbjudit alla som redan beviljats rehabiliteringsvistelser i utlandet att byta dessa mot något av de rehabiliteringshem vi använder oss av inom Sverige. Vi har under året utvidgat antalet rehabiliteringshem för att kunna ge en större valfrihet. Med fina stöd från våra bidragsgivare kan vi även detta år bevilja bidrag till alla som uppfyller bidragskriterierna vilket är helt fantastiskt i dessa ekonomiskt mycket besvärliga tider. Ett stort tack även till alla researrangörer vi använder oss av som snabbt och smidigt betalat tillbaka utlägg för alla på kort varsel inställda resor. Curo har inga rehabiliteringskostnader som inte blivit utnyttjade. Antalet ansökningar fortsätter att öka och nu framför allt bidrag gällande Hospicevistelser. En ökning med över 20%. Tyvärr hör vi nu ofta att cancerdrabbade blivit försenade i sin behandlingsplan vilket på sikt kan få katastrofala följder. Rehabiliteringen blir än viktigare för att kunna återgå till ett normalt liv efter en ofta lång tids sjukdom.

 

Curo önskar en God Jul och ett Gott Nytt År i hopp om att vi snart ska gå mot bättre och säkrare tider.

 

I veckan firade vi att Johnny jobbat 24 år i föreningen. Stort grattis! Att ha personal som har samma grundsyn och övertygelse om att vi jobbar för att göra livet lite bättre för de cancerdrabbade är det viktigaste som finns. I insamlingsbranschen har vi inga stora löner och i vårt fall inte heller fina lokaler i innerstan eller andra förmåner. Det som gör Curo unikt är att vår personal enträget och med stor empati förstår hur viktigt vårt arbete är. De har alla en mycket stor livserfarenhet och egna ryggsäckar att bära på. Vår medelålder är idag 63 år och i snitt har de arbetat hos föreningen i 14 år vilket vi är otroligt stolta över.

Att vi under senaste året gjort stora omställningar och att alla nu får jobba hemifrån är en självklarhet för att kunna möta förändringar och fortsätta vårt arbete oavsett vad som händer. Fasta kostnader till ett minimum och fokus på att hjälpa de cancerdrabbade på ett så bra sätt som möjligt. Vi har därför lagt till några nya rehabiliteringshem i Sverige då resandet till andra länder nu är starkt begränsat.

Curo önskar er alla en härlig höst, var försiktiga, visa hänsyn och medmänsklighet.

 

I spåren av Corona så har många bidragstagare tyvärr sett sina rehabiliteringsresor till Estland och Polen bli inställda på obestämd tid.

Vi erbjuder nu alla dessa att få sina rehabiliteringar på annan ort om de inte orkar vänta på att gränserna öppnas igen. Vi har självklart förlängt alla bevillningars giltighetstid men vill ge möjligheten till nya alternativ. I samband med detta har vi utökat antalet rehabiliteringsanläggningar inom Sverige vi ger bidrag till och fler alternativ är på gång inom snar framtid.  Naturligtvis gäller dessa nytillkomna alternativ alla som söker rehabiliteringsvistelser genom Curo.